Organische zoekresultaten op Google

Organische zoekresultaten zijn de onbetaalde zoekresultaten van Google. Content marketing is gebaseerd op het aantrekken van bezoekers door het creëren van waardevolle content, gericht op zoekvraag van de potentiële klant. Als een potentiële klant op jouw site belandt via bijvoorbeeld een artikel of blog dan komt jouw klant aan met het gevoel dat jij alles weet over het product wat jij aanbiedt en is de klant toch gemakkelijker te overtuigen van het feit dat hij/zij bij het juiste is aangekomen. Als je bijvoorbeeld een advertentie zal zetten en de klant daarna op jouw site terechtkomt dan moet je nog steeds de pet van verkoper opzetten en kost het meer tijd om jouw potentiële klant te overtuigen van het product dat jij verkoopt.

Conversie stijgt

Onderzoeken wijzen ook uit dat de conversie stijgt naarmate bezoekers langer op jouw site blijven. De content is een uitermate goed middel om bezoekers te overtuigen van jouw deskundigheid over het product dat jij graag zou willen verkopen.

Verschil tussen SEO & SEA

Gekocht bereik SEA (Search Engine Advertising), paid media en online advertising zijn niet van toepassing op organische search en komen in deze post niet aan bod. Maar zouden naast inzet van de content marketing strategie wel een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de gewenste vindbaarheid van jouw site. Ik heb het nu alleen over SEO (Search Engine Optimalisation)

Bezoekers die via een google adwords campagne, of via organische zoekopdrachten naar je website komen zijn beiden zeer gericht en waardevol. Maar, waarom is content publiceren nog steeds beter dan adverteren?

Is het echt zo simpel?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Wat gebeurt er als jouw advertentiecampagne van 3000 euro ten einde loopt? *poef*, je stroom van inkomende bezoekers valt volledig weg. Wat gebeurt er na dezelfde periode, indien je de € 3000 geïnvesteerd zou hebben in 100 unieke, relevante artikelen? Er blijft een lange tijd bezoekers naar je website stromen. Dit tot jaren nadat je artikelen gepubliceerd zijn (!).

Plus: er zijn op dit moment meer dan 200 ranking factoren die meewegen bij je score in de Google zoekmachine. Content is de belangrijkste. En niet zomaar content.