ZuidPost, hèt magazine voor ondernemers

Daar ik al een aantal jaren de PR en de (online) communicatie verzorgde voor de OVHZ (Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid), werd mij gevraagd of ik ook magazine de ZuidPost kon maken. Als SEO tekst schrijver is dit wel even andere koek, maar uiteraard heb ik deze kans met beide handen aangepakt.

Tekst, foto’s en advertenties

Zelf ben ik verantwoordelijk voor alle teksten en foto’s in het magazine. Samen met Raimond van den Broek van Logo’s & Letters bepalen wij samen wat de inhoud gaat worden. Belangrijk is om een rode draad te hebben, zodat er cohesie ontstaat in het magazine. Tijdens de tweede editie hebben wij de hulp ingeroepen van een “bladenman”, Leo van der Kolk van Vormbreker. Hij heeft ons wegwijs gemaakt in het maken van bladen, waardoor er een mooie structuur ontstond. De structuur zorgt ervoor dat de ZuidPost voor zowel de lezer als de adverteerder herkenbaar is.

Opmaak en de “plank”

Raimond zorgt bij iedere editie voor een zogeheten “plank” van waaruit wij werken. De plank is in feite de structuur en zorgt voor consistentie. Ook het aantal pagina’s en welke artikelen waar staan maakt het (voor)werken eenvoudig. Zodra er artikelen klaar zijn, kunnen deze direct doorgestuurd worden en kan Jeroen van der Voort, de DTP-er aan de slag.

Uitgaves

De ZuidPost wordt 2 keer per jaar uitgegeven, de zomer- en de wintereditie worden verspreid onder de ruim 300 leden en worden op leestafels gelegd in de horeca, autobedrijven, het gemeentehuis en zorginstellingen in de regio. De totale oplage is 1500 stuks.

Vaste columns

Gelukkig hebben wij 2 vaste columnisten waarvoor wij een pagina mogen reserveren. De columns die zij schrijven zijn altijd op basis van de rode draad in het magazine. De rode draden zijn onder andere Jonge Ondernemers, Ambachten, Communiceren en Leren als ondernemer. Allemaal onderwerpen die relevant zijn en interessant om te lezen als ondernemer.

Zuidpost

ZuidPost Online

Alle ZuidPosten worden ongeveer 3 weken na de verschijningsdatum online gezet, zodat iedereen de artikelen kan lezen, maar leden altijd voorrang blijven houden op de inhoud door een geprinte versie. Een groot deel van de artikelen worden ook via Facebook en LinkedIn gedeeld met onze volgers.

Samenwerking met Bruna de Symfonie

Sinds de derde editie is er een samenwerking ontstaan met de Bruna in de Symfonie. Alle klanten die meer dan €25,- besteden (met uitzondering van boeken) ontvangen de ZuidPost gratis. Op deze manier bereiken wij ook via print een groter publiek binnen Haarlemmermeer Zuid.

Magazines vullen met teksten en foto’s

Een magazine maken is een vak apart en ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om hier ontzettend veel van te leren! Inmiddels maak ik ook het magazine voor Hollandse Plassen, Varen langs de Oevers van de Ringvaart en ben ik bezig met het magazine in wording “Liefs uit Haarlemmermeer”. Ook een magazine maken voor uw bedrijf, organisatie of vereniging? Bellen voor een vrijblijvend gesprek kan via 06-1500 6252 of neem contact op via mijn contact formulier.