Magazine “Varen langs de oevers van de Ringvaart”

Voor het OPHP (Ondernemers Platform Hollandse Plassen) mochten Leo van der Kolk en ik een magazine maken, genaamd Hollandse Plassen. Omdat wij beide als import Haarlemmermeerders het eigenlijk logisch vonden dat ook de Ringvaart hierin voor moest komen zijn er een aantal pagina’s toegevoegd. Al doende raakten wij een veetje verliefd op de Ringvaart, de historie en de mogelijkheden op en om “onze” Ringvaart.

Toerisme in Haarlemmermeer

Tegelijkertijd kwam de roep van een aantal ondernemers en gemeente Haarlemmermeer dat er te weinig algemeen bekend is over de rijke historie, de prachtige plekjes en de gestructureerde omgeving. Al schrijvend en varend bleek er zoveel over te vertellen, dat een magazine opeens zomaar tot stand kwam.

Happen en varen

Wist u bijvoorbeeld dat er ongelofelijk veel restaurants aan de Ringvaart liggen, waar heerlijk gegeten kan worden? Heeft u zelf geen boot of sloep? Geen probleem, de Buitenkaag is het dichtsbevolkte sloepenverhuur gebied. Dat is toch iets waar we trots op mogen zijn!

Uitgave in eigen beheer

Omdat het idee op korte termijn tot stand moest komen, de zomer stond ons reikhalzend te wachten, is het magazine in eigen beheer gemaakt en gedrukt. Dus zonder advertentiekosten en zonder subsidie van gemeente of instellingen. Het magazine is dan ook voor slechts € 2,95, ergens moeten we onze drukkosten vandaan zien te halen en willen we er alles aan doen binnen onze mogelijkheden om Haarlemmermeer op de kaart te zetten. Degene die roepen dat wij nu opeens commercieel zijn, snappen het niet helemaal.

Foto’s, opmaak en teksten

Leo is verantwoordelijk voor de teksten en de foto’s, ik ben van het uitzoekwerk en het schrijven van de teksten. Alle routes die wij aan het magazine hebben toevertrouwd zijn gecheckt op haalbaarheid. Nog net niet alle horeca locaties hebben wij bezocht.

Onze verkooppunten

Uiteraard kun je het papieren exemplaar online bestellen, er gaat toch maar weinig boven een papieren versie in de sloep of boot, zodat je lekker kunt bladeren. Varen langs de oevers van de Ringvaart wordt dan via PostNL bij je thuis afgeleverd. Kun je niet wachten om het magazine te lezen? Het is op een aantal punten in Haarlemmermeer te koop:

  • Bruna De Symfonie in Nieuw-Vennep
  • Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp
  • Museum De Cruquius
  • Boekhandel Stevens in Hoofddorp
Varen langs de oevers van de ringvaart

Varen langs de oevers van de Ringvaart op social

Natuurlijk willen wij niet alleen ons magazine, maar juist de hele Ringvaart in Haarlemmermeer promoten. Vandaar ook dat wij te volgen zijn op Instagram en Facebook.

Magazines vullen met teksten en foto’s

Een magazine maken is een vak apart en ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om hier ontzettend veel van te leren! Ook een magazine maken voor uw bedrijf, organisatie of vereniging? Bellen voor een vrijblijvend gesprek kan via 06-1500 6252 of neem contact op via mijn contact formulier.