Facebook marketing

Als drukke restaurant eigenaar heb je gewoonweg geen tijd en gelegenheid om de Facebook pagina bij te houden. Terwijl je eigenlijk heel goed weet dat dit medium een verschil kan maken in het aantal bezoekers in het restaurant. Zien en gezien worden is het tegenwoordig en de community die je al hebt opgebouwd blijven informeren en warm maken om juist jouw bedrijf te bezoeken.

Like, deel en win actie op Facebook

Gelukkig kan en mag ik me daar een beetje tegenaan bemoeien en door een leuke deel/like/reageer en win actie steeg het bereik opeens van 600 naar 7000 mensen! Hoe cool is dat als je ziet dat een actie dus ook het gewenste resultaat heeft.

Kleine ondernemers zoals een restaurant moeten het toch hebben van de potentiële consumenten die dagelijks door Facebook scrollen.

Uniek beeldmateriaal

Voor de posts op Facebook gebruik ik uniek beeld materiaal, de foto’s zijn door mij gemaakt met als doel deze te gebruiken voor een bepaalde post.

Social media kalender

Een social media kalender is bijna een must om te gebruiken, zo weet de opdrachtgever en het personeel wat er op de planning staat! Uiteraard is er altijd ruimte voor super leuke creatieve invallen die in de loop van de weken altijd weleens voorbij komen. Tot aan het einde van het jaar is er duidelijkheid en zo kan er gebouwd worden aan een mooie toekomst in social media.

Verstandig is om 2 to 3 keer in de week iets te posten. Leuk is dan om ook bepaalde evenementen in het zonnetje te zetten binnen de regio. Nu is dat in Amsterdam niet heel erg moeilijk ??
Doordat er een plan is, weet de restaurateur ook wanner hij wat kan verwachten. Veranderingen in het menu, speciale evenementen, bijzondere gerechten en tips van de chef zijn slechts enkele voorbeelden van de posts die er geplaatst gaan worden. Check it out op de Facebookpagina van Het Stuivertje

Het resultaat

Het Stuivertje heeft in een maand tijd 15% meer gasten en meer omzet gehaald. Deze trend zet zich voort en aan de enthousiaste reacties te zien worden de posts gewaardeerd en prima gelezen.

Ook interesse in hulp bij uw Social Media beheer?

Wilt u ook het beheer van bijvoorbeeld uw zakelijke Facebook pagina liever uit handen geven en in gezamenlijk overleg een plan maken, Ik kom graag langs voor een kennismakingsgesprek.

Bel me gerust voor een vrijblijvend gesprek op 06-1500 6252 of via mijn contact formulier